top of page

מגולגלות תמרים (מגולגלות בשלג)

  • תמונת הסופר/ת: אביב רוזנראוך
    אביב רוזנראוך
  • 28 בנוב׳ 2021
  • זמן קריאה 1 דקות

עודכן: 16 בספט׳ 2022

עוגיות תמרים זה הגילטי פלז'ר של הילדים

עוגה שמתאימה לכל רגע נתון במהלך היום. עם הקפה, עם התה נענע, סתם כנשנוש וצידה לדרך לילדים כשהם יוצאים בבוקר למסגרות.

הכנה קצרה, כמות נאה וטעם מדהים

20 דקות הכנה, שעה מקצה לקצה.

מגולגלות תמרים
את התוצאה, האווריריות אפשר להעביר בתמונה. את הטעם והריח לא.

מרכיבים:

400 גר' קמח לבן*

150 גר' קמח כוסמין*

350 גר' חמאה רכה (אפשר גם ישר מהמקרר, ראו בהסבר)

שקית אבקת אפיה

2 כפיות סוכר

כפית תמצית וניל

חצי כוס מים


למילוי:

400 גר' ממרח תמרים

תוספות אפשריות למילוי:

100 גר' אגוזי מלך טחונים

100גר' פירורי חלבה


*את הקמחים אפשר להמיר לקמח כוסמין, קמח מלא וכו' הבצק מגיב טוב לרוב הקמחים


אופן ההכנה:

מדליקים תנור על 170°

מכניסים למיקסר עם וו גיטרה קמחים, א.אפיה, סוכר, וקוביות חמאה.

מערבבים עד שהתערובת הופכת לפירורים והחמאה משתלבת לחלוטין בתערובת, עם חמאה קרה זה ייקח יותר זמן פשוט.

מוסיפים את המים ואת תמצית הוניל ומערבבים על מהירות נמוכה כ5 דקות. מומלץ להפריד את הבצק מהוו באמצע הדרך.


מגולגלות תמרים
חותכים את העוגיות כמעט עד קצה הבצק

חותכים את גוש הבצק ל4 חתיכות שוות, מכדררים לכדורים ומתחילים בהכנה.

מרדדים עד ליצירת מלבן בגודל של כ20×30 ס"מ בעובי של 2-3 מ"מ, לא צריך להיות מדויקים בכלל רק חשוב שיהיה דק מאוד.


מורחים בנדיבות את ממרח התמרים שיכסה את כל המלבן, מפזרים אגוזים/חלבה באופן שווה.

ומתחילים לגלגל.

על מנת שיהיה גלגול טוב, מומלץ להיעזר בנייר האפייה בהרמה של הבצק, הגלגול וההידוק.

לא מהדקים יותר מידי כי אז השכבה האמצעית לא תצא אוורירית.

מניחים את ארבעת הגלילים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ופורסים את העוגיות עד חצי הדרך.

מכניסים לתנור ל35-40 דקות, מצננים לחלוטין, מפדרים באבקת סוכר ופורסים לחלוטין.


מגולגלות תמרים
4 שרוולים של מגולגלות תמרים מטריפות

נקודות חשובות:

אפשר להקפיא חלק מהכמות, העוגיות מופשרות בצורה טובה.

ניתן לשמור כ4 ימים בחוץ וכשבוע במקרר.

ניתן להתפרע עם מילויים אחרים כמו שוקולד, ממרח חלבה ועוד שיגעונות ככל שיעלה על רוחכם.

Комментарии


© 2021 עיצוב ובניית האתר בידי EO Web Design

bottom of page