ניוקי ברוטב עגבניות שרי
- אביב רוזנראוך
- 29 בנוב׳ 2021
- זמן קריאה 1 דקות
תוספת קלילה, המתאימה כמעט לכל ארוחה.
בין אם בשרית, בין אם חלבית. העיקר שיהיה דומיננטי מספיק להיות כתוספת בולטת אך לא משתלט על המנה עצמה.
כמישהו ששמנת (לקטוז) עושה לו פחות טוב, המתכון הזה הוא הניוקי המועדף עליי.

אני באופן אישי מעדיף ניוקי על בסיס כוסמין או ללא קמח. אבל הרוטב יכול להתאים לפסטות, כמו שהוא מתאים לניוקי.
מצרכים:
- חבילת ניוקי/ חצי שקית פסטה
- חצי קופסת עגבניות שרי חתוכות לרבעים (תמר מוצלח יותר)
- כפית סוכר
- חופן בזיליקום קצוץ
- מלח ופלפל לפי הטעם
- שמן זית

אופן הכנה:
מחממים סיר עם מים וטיפונת שמן זית עד לרתיחה ומנמיכים את האש.
מחממים על אש בינונית מחבת בינונית עם מעט שמן זית.
מכניסים את העגבניות ומערבבים מידי פעם.
לאחר שהעגבניות מתרככות מוסיפים את הסוכר המלח והפלפל.
מערבבים עוד שהעגבניות רכות ממש ומוציאות נוזלים.
בשלב הזה מכניסים את הניוקי לסיר המים.
מוסיפים את הבזיליקום הקצוץ לרוטב עגבניות וממשיכים לערבב כל הזמן, שימו לב שהאש לא גבוהה מידי אם נראה לכם שזה נשרף תנמיכו את האש.

כשהניוקי מוכן מוציאים אותו לצלחת ומוזגים מעל את הרוטב.
תגובות