מלפפונים בחומץ תוך שעה
- אביב רוזנראוך
- 28 בנוב׳ 2021
- זמן קריאה 1 דקות
מלפפונים שמתאימים לסנדוויצ'ים, בליווי למנות בשריות או סתם כתוספת לסלטי שבת המוגשים בשולחן.
המלפפון הוא בסגנון אירופאי אנגלי ויש 2 שיטות חיתוך של המלפפון עצמו.
הראשונה מתאימה להכנה קלה של כריכים בשריים או עם דגים מעושנים (סלמון/ טונה)
השניה מותאמת להגשה כסלט בשולחן

מצרכים:
מרכיבים לכ -2 ליטרים:
כ2 ק"ג מלפפונים פרוסים
1/2 בצל צהוב פרוס
2 פלפל חריף אדום חתוך
3 כפות מלח
2 כוסות סוכר
2 כוסות חומץ מזוקק לבן
1/4 כוס מים
1 כף זרעי חרדל
כפית זרעי סלרי
1/8 כפית ציפורן טחון
1/2 כפית כורכום
1 כפית פלפל שחור
2 שיני שום פרוסות
משרים במלח גס למשך 2-4 שעות:
פרוסות מלפפון
פרוסות בצל
פרוסות פלפל חריף
לאחר מכן מסננים מהנוזלים ושוטפים היטב מהמלח.
מבשלים את כל שאר המרכיבים עד לרתיחה מלאה
מוסיפים את המלפפונים, הפלפלים והבצל לסיר.
ממתינים לרתיחה שוב ומכבים את האש.
ממתינים לקירור מלא ומידי פעם מערבבים,
מכניסים את החמוצים לצנצנת יחד עם הנוזלים (מסננים, מהבצל)
מוסיפים את החמוצים לסנדוויץ' המועדף עליכם ומתענגים עליו עד הפירור האחרון
בתאבון
תגובות